Importanta echilibrului emotional in vindecarea bolilor


Starea psiho-emotionala este foarte importanta in procesul de vindecare. S-a demonstrat ca succesul tratamentelor medicale este mai mare la pacientii care isi pastreaza optimismul, increderea in sine, curajul si motivatia interioara de a se insanatosi.

Exista numeroase studii stiintifice atestate care demonstreaza ca stresul emotional prelungit slabeste imunitatea organismului, favorizeaza aparitia bolilor si incetineste procesul de recuperare. Nu poate avea loc o insanatosire profunda si durabila la nivel fizic, fara o echilibrare si o vindecare la nivel mental si emotional.

Bolile fizice sunt asociate cu diverse stari emotionale negative, care mentin sau agraveaza evolutia bolii: frica, ingrijorare excesiva, descurajare, pesimism, resemnare, disperare, vinovatie, amaraciune, resentimente, nerabdare etc.

De aceea, in afara de o alimentatie sanatoasa, exercitii fizice regulate sau tratament medical, este important sa folosim remedii care elimina emotiile si convingerile negative, responsabile de disfunctia sistemului imunitar si imbolnavirea corpului fizic.

Terapia florala Bach este o terapie complementara, care favorizeaza procesul de vindecare prin restabilirea echilibrului psiho-emotional.

Remediile florale Bach diminueaza stresul emotional, inlatura atitudinile mentale daunatoare si activeaza mecanismele naturale de autovindecare. Aceste remedii sunt 100% naturale, nu au niciun fel de efecte adverse si pot fi administrare impreuna cu tratamentele prescrise de medicul specialist.

Care sunt efectele tratamentului cu remedii florale Bach?

 • starile emotionale negative asociate bolii se diminueaza

 • calitatea vietii se imbunatateste prin eliminarea stresului emotional si modificarea perspectivei fata de viata

 • persoana isi recapata curajul, optimismul, linistea interioara, vitalitatea si bucuria de trai

 • comportamentele nocive asociate bolii (evitare, izolare, negare, victimizare, dependenta fizica sau afectiva, comportament obsesiv-compulsiv) se diminueaza sau dispar

 • simptomele fizice se amelioreaza si creste eficacitatea tratamentelor medicale.


Ce remedii florale Bach pot favoriza procesul de vindecare prin echilibrare emotionala?

 • Mimulus inlatura frica de boala, de durere, de moarte, de recidiva, de invaliditate sau de alte consecinte neplacute ale bolii.

 • Rock Rose reduce starile de panica generate de perceptia grava asupra evolutiei bolii.

 • Red Chestnut se recomanda atunci cand persoana bolnava se ingrijoreaza excesiv pentru cei dragi.

 • Gorse este indicat celor lipsiti de speranta, care cred ca nu se mai poate face nimic pentru ei.

 • Gentian se recomanda celor care se descurajeaza usor atunci cand tratamentul nu da rezultatele asteptate sau apare o recidiva.

 • Wild Rose este indicat persoanelor care se resemneaza, fara sa faca niciun efort pentru a-si imbunatati starea de sanatate.

 • Agrimony se recomanda celor care nu isi arata ingrijorarile legate de boala si, adesea, consuma alcool sau droguri in exces pentru a-si pastra buna dispozie.

 • Centaury este indicat celor care continua sa se puna in serviciul celorlalti si sa isi neglijeze propriile nevoi, in ciuda starii precare de sanatate.

 • Pine este indicat celor care se simt vinovati si cred ca merita sa sufere din cauza greselilor pe care si le atribuie.

 • Sweet Chestnut se recomanda celor aflati intr-o stare intensa de disperare, care simt ca nu mai pot rezista suferintelor generate de boala.

 • Willow este indicat celor care se autocompatimesc, care cred ca soarta a fost nedreapta cu ei si ca nu merita sa treaca printr-o incercare atat de grea.

 • Chicory se recomanda persoanelor care doresc ca cei de care au avut grija sa fie permanent aproape de ei atunci cand sunt bolnavi.

 • Heather este indicat celor care se simt singuri si vorbesc necontenit despre boala lor cu oricine este dispus sa-i asculte.

 • Rescue Remedy este util persoanelor aflate in stare de urgenta, care au nevoie de un suport emotional pana la primirea primelor ingrijiri medicale.

In afara de aceste remedii florale, mai pot fi necesare si altele, in functie de starile emotionale pe care le experimenteaza persoana bolnava.

Cum se administreaza remediile florale Bach?

Tratamentul cu remedii florale Bach* este personalizat, deoarece aceeasi boala fizica se asociaza cu stari emotionale diferite la persoane diferite.

In tratamentul de lunga durata, se recomanda prepararea unei sticlute de tratament cu un amestec de maxim 7 remedii florale, din care se administreaza cate 4 picaturi de 4 ori pe zi.

Durata tratamentului depinde de severitatea simptomelor si de reactia de raspuns individuala, pentru echilibrarea tulburarilor emotionale cronice fiind necesare cel putin 3 luni de tratament.

Informatii suplimentare despre aceasta metoda unica de echilibrare si vindecare emotionala gasesti pe www.remediiflorale-bach.ro

Te incurajez din toata inima sa folosesti remediile florale Bach pentru a aduce mai multa sanatate, pace interioara si echilibru in viata ta!

Cu prietenie, 

Cristina Cuza (Bach Foundation Registered Practitioner)

*Terapia florala Bach este o metoda de tratament complementara si nu trebuie sa inlocuiasca ingrijirea medicala in caz de boala fizica sau mentala. Pentru orice problema de sanatate, adreseaza-te medicului specialist pentru diagnostic si tratament.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s